Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-08@10:23:32 GMT

جهان درگیر کرونا،‌ ایران زیر چتر واکسن

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۸۴۸۱۳

همشهری: در حالی که در جهان، اروپا و آمریکا به کانون اصلی بحران کرونا تبدیل شده‌اند ایران با واکسیناسیون گسترده توانسته این بیماری را تا حد زیادی مهار کند. جدیدترین نتایج تحقیقات جامعه علمی دنیا حاکی از اثربخشی قابل توجه دوز سوم واکسن کرونا در مقابله با اومیکرون است. براساس اعلام آژانس امنیت سلامت انگلستان تزریق دوز سوم یا بوستر می‌تواند در ایجاد ایمنی بالا و مقابله با نوع حاد ابتلا به اومیکرون در افراد بالغ و سالمندان تأثیرگذار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها اعلام کرده‌اند که حدود 3ماه پس از دریافت دوز سوم، میزان بستری در بیمارستان در افراد بیش از 65سال، 90درصد کاهش خواهد یافت. این در حالی است که آمار ابتلا به اومیکرون هم در کشور ما شیب افزایشی کندی دارد و براساس اعلام وزارت بهداشت تا ظهر دیروز تعداد موارد قطعی مبتلا به کووید-۱۹ با واریانت اومیکرون به ۴۶۷ مورد در 22استان رسیده است. 5استان هم با بیشترین ابتلا در صدر قرار دارند؛ هرمزگان: ۱۲۲ مورد، تهران: ۸۵ مورد، خراسان رضوی: ۷۸ مورد، اصفهان: ۳۸ مورد و مازندران: ۳۶ مورد.

این در حالی است که انتظار از افزایش موارد ابتلا به اومیکرون بیش از این عدد بوده و در ابتدای شناسایی این ویروس در کشور، بسیاری از متخصصان نسبت به روند انفجاری ابتلا به این سویه جدید هشدار می‌‌دادند. البته حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی معتقد است نباید نسبت به وضعیت کنونی و کمتر بودن موارد ابتلا به اومیکرون در کشور در مقایسه با سایر کشورهای درگیر با این سویه آفریقایی خوش‌بین بود.

او به همشهری می‌گوید: «تا همین چند روز پیش طبق داده‌های سازمان جهانی بهداشت، رتبه نهم را در موارد شدید ابتلا داشتیم و درگرفتن تست کرونا رتبه 116جهان به ما اختصاص داشت. هم‌اکنون، در دنیا، میانگین ابتلا، 65درصد افزایش پیدا کرده است و ایران 26درصد کاهش. در این میان ترکیه 75درصد در زمینه ابتلا رشد داشته است. اما این وضعیت نباید منجر به خوش‌بینی و عادی‌انگاری شود.» به‌گفته سوری هم‌اکنون هیچ مداخله دیگری به جز واکسیناسیون در مدیریت بیماری کرونا در کشور انجام نمی‌شود.

البته طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت رتبه ایران در واکسیناسیون 2دوز 84است و این یعنی 83کشور دیگر ازجمله تقریبا تمام کشورهای اروپایی و بیشتر کشورهای منطقه درصد بالاتری را کامل واکسینه کرده‌اند، این در حالی است که رعایت پروتکل‌ها هم زیر 50درصد رسیده و در مرزها افزایش موارد ابتلا گزارش می‌شود. او ادامه می‌دهد:« 130کشور جهان ازجمله کشورهای همسایه مانند ترکیه و عراق و پاکستان و امارات افزایش موارد ابتلا به کرونا دارند و این می‌تواند به نوعی هشدار آتش زیر خاکستر در صعودی شدن موارد ابتلا به کشور باشد که با عادی‌انگاری‌های رخ داده قابل پیش‌بینی‌ است.» سوری، البته به عوامل دیگری در افزایشی‌نشدن موارد ابتلا به اومیکرون هم اشاره می‌کند و می‌گوید: «در پاندمی دلتا و آلفا درصد بزرگی از مردم در پیک چهارم و پنجم درگیر بیماری شدند و موارد مرگ بالایی در افراد پرخطر و حتی عادی ثبت شد.

همچنین تأخیر در واکسیناسیون نسبت به سایر کشورها هم منجر شده تا مردم ایمن‌تر باشند.» به‌گفته او، نکته قابل توجه، همزمانی ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا با کروناست، برخی موارد ابتلا به کرونا ممکن است 2بیماری دیگر درنظر گرفته شود. به همین دلیل برای آنها تست انجام نمی‌شود و پیگیری و غربالگری صورت نمی‌گیرد. به همین دلیل نباید از وضعیت کنونی ذوق‌زده شد و رعایت پروتکل‌ها و تکمیل دوز 2و 3واکسن‌ها می‌تواند تا حدودی تداوم وضعیت کنونی را رقم بزند.
 

منبع: الف

کلیدواژه: ابتلا به اومیکرون موارد ابتلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۴۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا - مصطفی خدابخشی؛ بیش از ۳۴ هزار نفر در طی هفت ماه گذشته بر اثر جنایات ضد بشری رژیم منحوس صهیونیستی علیه مردم نوار غزه جان خود را از دست دادند. شقاوتی که هم اکنون آتشش به جان فضا‌های علمی جهان افتاده تا سکوت منبعث از تهدید و ارعاب نهاد‌های قدرت در دانشگاه‌ها شکسته و بسیاری از دانشجویان یک صدا از غرب آسیا تا قلب کالیفرنیا علیه صهیونیسم و جنایات آنان فریاد سر دهند.

با بالا گرفتن سطح اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا حالا مواجهه با دانشجویان معترض که تا پیش از این با اقدامات خشونت آمیز پلیس این کشور برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در خصوص پایمال شدن حقوق بشر رو به رو بودند به شکل جدیدی در حال رخ نمایی است. تهدیداتی از جمله اخراج از دانشگاه و عدم استخدام که از آنها می‌توان به عنوان گزینه‌هایی قهری برای به سکوت کشاندن دانشجویان توسط نهاد‌های امنیتی آمریکا نام برد.

همزمان با انتشار اخبار مربوط به این رویکرد جدید از سوی سیاست مداران آمریکایی ندای آزادی خواهی دانشجویان آمریکایی به دانشگاه‌های ایران رسیده، آوایی که نشان می‌دهد که دیگر مساله فلسطین تنها دغدغه جهان اسلام نیست بلکه به عنوان مهمترین موضوع در جهان مبدل شده و از هر گوشه ندای حمایت از حق مسلم فلسطینیان به گوش می‌رسد. بر همین اساس بیش از سیزده دانشگاه ایران اعلام کرده اند که آمادگی جذب دانشجویان آمریکایی تعلیق شده در پی حوادث این روز‌های فضای دانشگاهی این کشور را دارند.

اولین فراخوان در این خصوص از دانشگاه شیراز که یکی از دانشگاه‌های برتر کشور است، صادر شد. در همین خصوص محمد موذنی رئیس این دانشگاه اعلام آمادگی کرد که دانشگاه شیراز دانشجویانی که به دلیل حمایت از فلسطین اخراج شده اند را بورسیه خواهد کرد.

در ادامه دانشگاه شهید بهشتی نیز با حمایت از دانشجویان اخراجی آمریکا به این حرکت پیوست و در همین خصوص سیدمحمود آقامیری، رئیس این دانشگاه گفت که دانشجویانی را که به دلیل اعتراض به عملکرد صهیونیست‌ها از دانشگاه‌های اروپا و آمریکا اخراج شده‌اند، پذیرش می‌کنیم.

بر اساس آنچیز که ریاست دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرده تمامی هزینه‌های مربوط به آموزش، خوابگاه و اسکان این دانشجویان به طور کامل از سوی دانشگاه تامین خواهد شد.

زنجیره حمایتی از دانشجویان آزادی خواه آمریکایی به دانشگاه رازی به عنوان یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان اسلام راه یافت. جایی که در آن محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه گفت: تمام استادان و دانشجویان اخراج شده وقایع اخیر آمریکا و حامیان مردم مظلوم فلسطین می‌توانند با هجرت به ایران اسلامی، تدریس و تحصیل خود را در این دانشگاه ادامه دهند.

دانشجویان حامی مردم مظلوم فلسطین که در روز‌های اخیر شجاعانه علیه رژیم جعلی اسرائیل به پا خاستند و از دانشگاه‌های آمریکا اخراج شده‌اند، می‌توانند با تخفیف کامل شهریه، در رشته مورد علاقه خود در دانشگاه رازی کرمانشاه به تحصیل بپردازند. استادان و دانشمندان دانشگاه‌های آمریکا نیز که در پی حمایت از مردم بی‌دفاع فلسطین و ابراز انزجار از رژیم غاصب صهیونیستی از دانشگاه اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه رازی تدریس کنند.  

بعد تبدیل این حرکت به موجی فراگیر دیگر دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه علم و صنعت، جهاد دانشگاهی و ... نیز آمادگی خود برای پذیرش دانشجویان اخراجی از دانشگاه‌های آمریکا را اعلام کردند.

دانشگاه‌های برتر ایران با این حرکت یک پیام مهم برای دانشجویان آمریکایی که این روز‌ها مورد سرکوب شدید پلیس این کشور قرار گرفته اند مخابره کردند و آن چیزی نیست جز دفاع از آرمان صلح و عدالت. آرمانی که هم اکنون بیداری واقعی در فضای دانشگاهی جهان را رقم زده و دنیا را در خصوص وقایع غزه حساس کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • پس از بارش های اخیر همچنان۱۱ استان درگیر کم بارشی
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است